+373 (60) 807 749
info@flo-master.md
0
0

Coșul este gol!

Creion simplu – este un instrument de scris obișnuit care nu surprinde pe nimeni. Dar dacă ai afla povestea lui? Nu fără motiv astronauții iau cu ei un creion și nu doar gospodinele care au nevoie urgent să facă o listă de produse. Puteți scrie, desena cu un creion, iar liniile sale se șterg ușor cu o radieră. Cum a început istoria acestei invenții, care a devenit cel mai popular instrument de scris?

Strămoșii îndepărtați ai creionului modern

Primul instrument, similar din punct de vedere vizual și funcțional cu un creion, a fost un brandy. A fost folosit de oamenii primitivi pentru a lăsa avertismente pe pereții peșterilor. Desigur, până în secolul al XIII-lea, totul se schimbase. Până atunci, s-au făcut multe descoperiri, permițând artiștilor să creeze un creion de atunci. Arăta ca un fir de argint atașat de un mâner. Desenele au fost create cu un vârf argintiu, iar dispozitivul în sine era de obicei depozitat într-o carcasă separată.

Ustensilele argintii de scris au putut fi folosite numai de profesioniști, deoarece liniile trasate nu au putut fi îndepărtate. Din acest motiv, majoritatea maeștrilor foloseau un creion cu plumb, acesta putea fi șters.

Doar trei sute de ani mai târziu, creionul de grafit a fost inventat de mâinile ciobanilor englezi. Au găsit accidental un material neobișnuit, care seamănă vizual cu metalul. Dar nu a funcționat să facă gloanțe din el, dar s-a dovedit a crea bețe ascuțite pentru desen. Tijele erau foarte moi, iar în procesul de utilizare murdăresc palmele. Artiștii englezi au încercat multe moduri de a adăuga acuratețe instrumentului.

Noua istorie a creioanelor moderne

Inventatorul creionului, care este încă folosit în multe domenii ale vieții, a fost Nicolas Jacques Conte. El a venit cu ideea de a amesteca argila și pulberea de grafit și de a plasa amestecul rezultat într-o tijă de lemn cu o gaură. Amestecul a fost ars la temperaturi ridicate, datorită cărora tija de scris a creionului și-a câștigat duritatea.

De-a lungul timpului, minele de creion au început să se distingă prin gradul de duritate și să le găsească cea mai reușită utilizare. Moliciunea tijei afectează saturația culorii și grosimea liniei. Din acest motiv, un creion tare-moale este considerat o soluție universală pentru studiu, iar minele moale sunt folosite în principal pentru desen. Acestea din urmă lasă cele mai multe linii negre, în timp ce creionul HB lasă o dungă argintie ușoară pe hârtie.

Producătorii moderni produc creioane de diferite forme. Carcasa de lemn poate fi rotunda, precum si forma de triunghi si alte forme. Profesioniștii aleg cel mai adesea creioane rotunde și cu mai multe fațete. Dacă acestea din urmă sunt potrivite pentru toată lumea, atunci prima este mai bine să nu le cumpere pentru copiii mici. Cel mai probabil, acestea vor aluneca în mână și vor cădea constant de pe masă, decât să provoace unele inconveniente. Alegeți creioane Buromax de  calitate pentru comerț cu ridicata și cu amănuntul.