+373 (60) 807 749
info@flo-master.md
0
0

Coșul este gol!

Ce este medium acrylic și pentru ce este folosit?

Probabil că ați auzit termenul de „mediu de turnare” folosit în turnarea vopselelor acrilice. Astăzi vom răspunde la întrebarea ce este medium de turnare și de ce îl folosim?

Pentru confortul dvs., iată link-ul la mediu acrylic pe care l-am menționat în acest articol: click aici

Vedeți video în care am folosit mediu de turnare pentru subțierea vopselelor:


Oamenii cu experiență artistică pot cunoaște deja despre mediu, dar majoritatea începătorilor au o mulțime de întrebări despre acest subiect. Având în vedere acest lucru, am vrut să abordăm câteva dintre cele mai frecvente întrebări, inclusiv următoarele:

Ce este un medium de turnare?

De ce folosim mediu de turnare în loc să adăugăm doar apă?

Cât medium de turnare să folosiți?

De ce mediile de turnare sunt o idee bună?

Citiți mai departe pentru a găsi toate răspunsurile și pentru a vedea mediu de turnare pe care le recomandăm artiștilor de toate nivelurile!

Ce este un medium de turnare?

Un medium de turnare este un aditiv folosit pentru a face vopselele acrilice să se toarnă și să curgă lin și liber. Mediu de turnare acționează atât ca agent de diluare, cât și ca liant. Mediile oferă vopselor acrilice un flux mai fin și ajută vopselele să acționeze mai uniform.


De ce nu folosim doar apă?

Folosirea apei pentru a dilua acrilicele este o modalitate simplă, ușoară și ieftină de a face mai ușor de lucrat cu vopseaua atunci când o turnați. Când încercați să turnați cu buget redus, apa este un mediu excelent pentru a începe.

Cu toate acestea, folosirea apei are dezavantaje majore. Apa va dilua culorile și calitatea vopselei tale se va pierde atunci când vei turna pe pânză. Apa diluează ceea ce înseamnă că aceștia nu se vor lipi la fel de bine de pânză și nu vor funcționa deloc bine pe suprafețe mai dure, cum ar fi lemnul.

Nici apa nu se poate lega complet de vopsea, așa că are drept rezultat o consistență neuniformă atunci când începeți să lucrați cu acrilicele subțiate. Cu apă, s-ar putea să descoperi că vopselele tale fug și se ridică de pe pânză atunci când se usucă. Nici straturile nu se vor lipi unul de celălalt.

În general, picturile tale probabil nu vor avea aceeași vibrație sau calitate pe care ar trebui să o aibă. În plus, chiar dacă la început arată grozav, probabil că acest lucru nu va dura. Apa afectează pigmenții, lianții și finisajul atunci când este uscată.

Un mediu bun de turnare vă oferă dinamica fluidelor pe care o doriți de la vopselele diluate cu apă, asigurându-vă în același timp că vopseaua își păstrează integritatea și vitalitatea.


Cât medium de turnare să folosiți?

Cantitatea de mediuь de turnare de care aveți nevoie va depinde în mare măsură de proiectul dvs., de tehnică și, mai ales, de vopseaua dvs.

Dacă utilizați vopsea mai groasă precum Nova Color, este posibil să aveți nevoie de puțin mai mult mediu pentru a obține consistența potrivită. Raportul tipic dintre Nova Color și mediu de turnare este de 1 parte vopsea la 3 părți mediu (din nou, în funcție de consistența dorită).

De ce mediile de turnare sunt o idee bună?

Un mediu de turnare bun vă oferă dinamica fluidelor pe care o doriți de la vopselele diluate cu apă, asigurându-vă în același timp ca vopseaua să-șipăstrează integritatea și vitalitatea. Când utilizați un mediu de turnare, nu veți avea nevoie de multă apă (dacă există) pentru a face vopselele să curgă așa cum doriți.

Există o serie de avantaje în a lucra cu acești aditivi. Mediile de turnare se leagă efectiv de vopsele, spre deosebire de apă. Nu există separare sau subțiere. De fapt, multe medii pot întări vopselele și pot preveni crăparea lor.

Nici mediile nu sacrifică culoarea. Atâta timp cât respectați proporții rezonabile dintre vopsea și mediu, ar trebui să vedeți rezultate cu o adâncime de culoare foarte satisfăcătoare. Un mediu de turnare poate prelungi, de asemenea, timpul de uscare al vopselei, făcând mai ușor să lucrați la pictura pentru o perioadă mai lungă de timp sau să creați finisaje false. Obțineți o fereastră valoroasă pentru a vă perfecționa celulele, a finaliza marginile pânzei și a face orice ajustări de ultim moment!


Încheierea

Sperăm că am răspuns la toate întrebările despre mediile de turnare! Acestea pot fi un subiect confuz pentru mulți începători, dar ușurează procesul de lucru și rezultatele dvs. vor fi mult mai bune.